Oreo Mud Cake

Tips / Permalink / 0

150 gram smält smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl vetemjöl
1 paket oreokakor

Topping
300 gram vit choklad
100 gram mörk choklad
100 gram smör
1 dl grädde
1 paket Oreokakor Mini
1 påse Marshmallows Mini
1 dl Ohoy chokladsås

Smält smöret och låt det svalna. Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg i taget och avsluta med mjölet. Grovdela Oreokakorna och blanda med i smeten. Häll smeten i en rund smörad och bröad springform. Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter, låt kakan svalna lite.
Finhacka chokladen till fyllningen, värm grädde i en kastrull och rör ner chokladen. Klicka i smör och rör till en jämn smet, låt svalna lite. Lägg minimarshmallows på den gräddade kakan, spara några till topping. Häll över fudgesmeten och häll på resterande marshmallows, tryck ner minioreokakor lite varstans (eller halverade stora oreos), ringla över chokladsås. Låt kakan svalna och stelna i kylen minst 2 timmar.
(receptet från Bakspecialisten)

 
Till top